Belakta a TIFF Kolozsvárt

A Főtér lett a fesztivál központja, most már tényleg. Minden itt fut össze, fel, be.
Hirdetés

Rendesen megszállta a filmfesztivál a város köztereit, és nem csak a lámpasavakra feszített reklámjaival. A Főteret teljesen beépítette egy óriásira felfújt képernyővel, két henyélővel, egy autókocsmával, egy emeletes konténerrel és egy toronnyal.

Sajnos ez utóbbinak semmilyen funkciója nincs, ha nem számítjuk a reklámot, pedig a mezei kolozsvárinak jól esne egyszer legalább a ló magasságából belenézni Mátyás király szemébe.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Ez a látvány sajtókonténer teraszán fogadja az embert.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
A közszolgálati tévé szabadtéri stúdiót telepített a térre, így Oana Giurgiu, a fesztivál ügyvezető igazgatója mellett magyar turistacsoportok fotózkodtak.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Az önkéntesek kétezer széket raktak sorba a ma esti megnyitóhoz. És volt, aki rögtön meg is pihent rajtuk.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Mert hogy a padokat a TIFFalók és a májusi Critical Mass-ra érkező bringások foglalták el.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
A TIFF szereti és támogatja a bringásokat, a Filmraktárban például ingyenesen vetíti nekik a Bikes vs Cars című filmet jövő pénteken, most viszont bezavartak kicsit azoknak az önkénteseknek, akik épp mozivá építették át a teret. 
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Annyian gyűltünk össze az ehavi tömegtekerésre, hogy nem lehetett rendesen elkeríteni a teret, csak miután nekivágtunk a városnak.
 
TIFF Campus
 
Ez már a TIFF Campus koncertszínpada a Hașdeu bentlakásnegyedben, a Piezişă / Hegyvölgy utca tetején, amely közben úgy kiépült, hogy már nem lehet a húsz évvel ezelőtt közkeletű nevén, Hányinger Straßeként emlegetni. A berlini emigránsok pózában és kevert dallamvilágában nyomuló Rotfront kellett volna épp játszon, de csúszott két órát. Utána amerikai ska buli van műsoron, csak remélni tudjuk, hogy ma (és holnap és holnapután) este senki sem akar tanulni a közvetlenül színpad melletti diákszállókban.
 
TIFF Campus
 
Itt pedig ingyen nézhetnek a diákok filmeket, ma este a Dyke Hardot. Ha valaki jól bírja a hideget, és itt szeretne mozizni, ezt a vásznat a Mikó kertben, a X-es bentlakás bejáratával szemben találja.
 
Mindenki más menjen moziba, nyolc teremben vetítenek már. Mert a TIFF azért szállta meg a várost, hogy mi megszálljuk a mozikat.

Hirdetés