Ufó szemetelőt fogott

És nem is eresztette el addig, amíg az illető nem szedte össze a hulladékát.
Hirdetés

Zseniális kis sztorit kattintgattunk végig a székelyudvarhelyi uh.ro-n. Rövid, mindössze tíz képes riportban számol be a portál fotósa, Egyed Ufó Zoltán arról, hogyan csípett fülön egy notórius szemetelőt. Ne arra gondoljunk, hogy az utcán figyelmeztetett valakit, szedje fel az eldobott fagyis papírt, vagy visszadobott egy csikket egy autóba: van, aki ennél nagyobban játszik. 

Egy boldog névtelenségben hagyott vállalkozó ahelyett, hogy rendszeresen elvinné a családi hulladékot egy kukáig, inkább felgyűjti otthon. Mikor megunja, autóval elviszi – bevallása szerint először a városi szemétszállítóhoz, de az be volt zárva -, és beborítja a város melletti egyik domboldalba.
 
Hogy miért? Nem jöttünk rá. Hiszen fizeti a szemétszállítási díjat, kutyája és kisgyereke van, azt feltételeznénk, fontos számára a környezet és a gyerekek, azok is, akik majd önkéntesként összeszedik a szemetét.
 
Annyira gondatlan volt, hogy nemcsak a veszélyes hulladéknak számító pelenkákat, hanem személyes iratokat is lazán otthagyott az árokban. Az alábbi linken kiderül, hogyan sikerült azonosítania a fotósnak a tehetős szemetelőt.
 

Hirdetés