Veszélybe kerülhetnek a csíkszeredai beruházások

Elsősorban a hőszigetelések terén lehetnek gondok, miután felfüggesztették Ráduly Róbert polgármestert és Szőke Domokos alpolgármestert, vallja a másik alpolgármester, Antal Attila.
Hirdetés

Megnehezíti a nyárra tervezett beruházások megvalósítását, ha hosszabb időre függesztik fel Csíkszereda elöljáróit. Mint Antal Attila alpolgármester az Erdély FM-nek elmondta, a felfüggesztés egyelőre a kényszerintézkedés idejére, azaz május végéig érvényes, de amennyiben meghosszabbítják Ráduly Róbert polgármester (képünkön) és Szőke Domokos alpolgármester házi őrizetben tartását, a hivatali feladatvégzéstől való eltiltásukat is automatikusan hosszabbítják.

„Mindketten egymaguk igen sok feladatot vittek, igen sok területen nyitottak munkafrontot. Elsősorban a hőszigetelések területén alakult ki lehetetlen helyzet. Ez nagyon sok pénz és nagyon sok lakost érint. Több tömbháznál zajló hőszigetelési munkálatok mellett újabbakat kellett volna elindítani, elbírálni, szerződéseket kötni. Ezek az ő jogkörükbe tartoztak, ők tartották kézben ezeket a projekteket” – fogalmazott Antal Attila.

Mint ismeretes, Ráduly Róbert és Szőke Domokos felfüggesztését a Hargita megyei prefektus rendelte el. Ez alatt az idő alatt nem láthatják el hivatali feladataikat, a törvény értelmében hatásköreiket Antal Attila alpolgármester veszi át.
 

Hirdetés