„Összeházasítaná” az RMDSZ-t a liberálisokkal a szatmári német szervezet

A Német Demokrata Fórum szerint így lehetne maximalizálni a támogatottságukat.
Hirdetés

RMDSZ-PNL-NDF hármas koalíciót alakítana az NDF Szatmár megyében a 2016-as választásokon elérhető eredmények maximalizálása érdekében. A jelöltekről közösen döntenének.

Leitner János, a Német Demokrata Fórum Szatmár megyei szervezetének elnöke a Szatmári Friss Újságnak kifejtette: biztos abban, hogy az általa vezetett alakulat képes lesz kiegyezni mind az RMDSZ-szel, mind a Nemzeti Liberális Párttal (PNL). Hozzátette: arra nincs befolyása, hogy a másik két párt egymással miben tud megállapodni, azonban úgy vélte, természetes szövetségesei lehetnének egymásnak, hisz mindhárom alakulat jobboldali értékrendet képvisel.

„Azt szeretném, ha hármas koalíciót tudnánk alakítani és együttműködnénk a jövőre tartandó választásokkor. Azt tartanám korrektnek, ha minden egyes Szatmár megyei település esetén megegyeznénk abban, hogy melyik párt jelöltjét támogatjuk közösen” — magyarázta Leitner János, hozzátéve: úgy képzeli, hogy mindegyik alakulat megnevez egy-egy személyt, majd közvélemény-kutatást tartanak az adott településen annak eldöntésére, hogy a három közül kinek van a legnagyobb esélye a nyerésre, a felmérésen legjobban szereplőt pedig mindhárom alakulat támogatná.

A PNL keresi az együttműködést az RMDSZ-szel, a párt mindkét elnöke kifejezte ebbéli szándékát, és 10 évre szóló stratégiai megállapodás megkötését indítványozták a két alakulat között. A Szövetség együttműködése a Német Demokrata Fórummal 25 éves múltra tekint vissza Szatmár megyében, az NDF és a PNL közeledése pedig kézenfekvő, miután az NDF volt vezetőjét, Klaus Johannist a liberális párt színeiben választották államelnökké.

Hirdetés