Pásztor István a vajdasági Kelemen Hunor

Ellenjelölt nélkül választották újra a VMSZ elnökét.
Hirdetés

Újabb négy évre Pásztor Istvánt választották meg a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének a legnagyobb délvidéki magyar párt szombati tisztújító közgyűlésén. A politikus sikeresnek értékelte a párt utóbbi négy évét.

Az elnöki tisztségre Pásztor István volt az egyetlen jelölt. A jelenlévő 281 küldött közül 274-en szavaztak rá a magyarcsernyei tisztújítón.

A politikust először 2007 májusában választották meg a VMSZ élére, miután az addigi elnök, Kasza József bejelentette visszavonulását. Az 59 éves politikusnak ez a harmadik pártelnöki mandátuma.

Pásztor István szerint pártja sikerét a legjobban a közösség elfogadása bizonyítja. Úgy fogalmazott: a VMSZ „az elmúlt 4 évben teljesítményével újra kivívta a vajdasági magyar közösség egyértelmű támogatását”.

Pásztor István programbeszédében kifejtette: a VMSZ-nek a következő négy évben is polgári értékeket felvállaló, néppárti jellegű, regionális magyar pártnak kell maradnia, amely „egy asztalhoz tudja ültetni azokat, akik a vajdasági magyar közösségen belül a politikai paletta különböző színeit képviselik”.

Hirdetés

A VMSZ tisztújítását párton belül személyi jellegű viták előzték meg. Ezek következményeként lemondott a vajdasági Magyar Nemzeti Tanácsban betöltött minden tisztségéről Lovas Ildikó, a VMSZ elnökségi tagja. Az ellentétek azonban a tisztújításon már nem voltak tapasztalhatók.

(fotó: mno.hu)

Hirdetés