Bíróság elé áll Elena Udrea, elkészült a vádirat

A vádak: csúszópénz elfogadása, hivatali visszaélés, hamis dokumentumok felhasználására tett kísérlet.
Hirdetés

A Bute-boxgála ügyének vádirata szerint Elena Udrea egykori régiófejlesztési és turisztikai miniszter 2010 és 2012 között egy olyan hálózatot irányított, amelyen keresztül a minisztérium törvénytelenül finanszírozta az ökölvívó gálát. Az összeg egy része Udreához került.

A DNA szerint Elena Udrea nyomására a minisztérium más tisztviselői is túlléptek hatáskörükön, a Bute-boxgála reklámszerződésein keresztül anyagi kárt okoztak a minisztériumnak.

Udreát három rendbéli csúszópénz-elfogadással, hivatali visszaéléssel, valamint olyan hamis dokumentumok és nyilatkozatok felhasználására tett kísérlettel vádolják, amelyekkel jogtalanul lehetett volna európai finanszírozáshoz jutni.

Az egykori miniszter – aki a tavalyi államfőválasztáson is indult és az ötödik helyen végzett – február 25. óta vizsgálati fogságban van.

Hirdetés

Vádat emelt a DNA több másik személy ellen is, így bíróság elé áll Rudel Obreja, a Román Ökölvívó Szövetség egykori elnöke, Tudor Breazu üzletember, Ştefan Lungu, Udrea egykori tanácsosa, Gheorghe Nastasia egykori minisztériumi főtitkár, Ion Ariton szenátor, korábbi gazdasági miniszter, Ana Topoliceanu, az Országos Befektetési Társaság exigazgatója, valamint Dragoş Botoroagă cégvezető.

(fotó: romaniatv.net)

Hirdetés