Újabb fura munkatárs a kolozsvári közmédiában

Szerkesztőként dolgozik egy politikus a köztévé kolozsvári stúdiójában.
Hirdetés

Alexandru Pugna, a Beszterce-Naszód megyei tanács alelnöke, a PSD megyei szervezetének alelnöke egyben a román közszolgálati televízió (TVR) kolozsvári stúdiójának szerkesztő-műsorvezetője– írja a Libertatea című lap. Pugna a Cântec și poveste című folklórműsor moderátora és szerkesztője, a műsort a kolozsvári stúdió gyártja és a TVR3 csatorna sugározza.

A politikus-szerkesztő egy alapítvány és egy kulturális egyesület elnöke és népdalénekes is egyben.

Az általa vezetett egyesület 40 ezer lejt kapott a besztercei George Coşbuc kulturális központtól egy folklórfesztivál megrendezésére.

Vagyonnyilatkozata szerint Alexandru Pugna 2013-ban 28.012 lejt kapott előadásokból, rádiós és televíziós együttműködésekből származó jövedelemként.

A politikus a Libertateának azt nyilatkozta: csak meghívottként szerepel a TVR műsoraiban, de a lap szerint azt nem tudta megmagyarázni, hogy a köztévé honlapján miért szerepel moderátorként és szerkesztőként.

Hirdetés

Romeo Couţi, a kolozsvári tévéstúdió igazgatója nem kívánta kommentálni a helyzetet és a TVR kommunikációs főosztályához irányította a Libertateát. A lap szerint a TVR nem válaszolt az írásos megkeresésre.

Nemrég derült ki, hogy Nagy-Debreceni Hajnalka, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök sajtótanácsosa a kolozsvári rádióhoz áthelyezett TVR-alkalmazottként évekig szép fizetést vett fel, úgy, hogy a rádió szerkesztőségében soha, senki nem látta.

Néhány nappal azután, hogy a román sajtó és az Átlátszó Erdély oknyomozó blog is megszellőztette az ügyet, az RMDSZ-sajtós lemondott közmédiás állásáról.

Hirdetés