Bukarestből ejtőernyőzték az RMDSZ-sajtóst a Kolozsvári Rádióhoz

Szövevényes Nagy Debreczeni Hajnalka közmédiás alkalmazásának ügye.
Hirdetés

Úgy tűnik, egy Bukarestben kötött alku része volt Kelemen Hunor sajtósának a közszolgálati rádióhoz való áthelyezése – írja az Átlátszó Erdély oknyomozó blog.

A blog egy hangfelvételt is közöl, amely március végén készült a Kolozsvári Rádió szerkesztőségi értekezletén, és amely az Átlátszó Erdély szerint alátámasztja azt az értesülést, miszerint Nagy Debreczeni Hajnalka áthelyezése a kolozsvári szerkesztőség feje fölött, egy bukaresti politikai alku eredményeképpen történhetett.

A hanganyagban Rostás-Péter István, a Kolozsvári rádió főszerkesztő-helyettese azt mondja: „egyrészt minden botrány elül, másrészt amúgy is meg fog oldódni záros határidőn belül”, ugyanakkor arra kéri a magyar szerkesztőség tagjait, hogy kontextusba helyezve nézzék a dolgokat.

Nagy Debreczeni Hajnalka évekig szép fizetést vett fel a közszolgálati rádiótól, úgy, hogy a kolozsvári szerkesztőségben soha, senki nem látta. Az Átlátszó Erdély korábban fotót közölt a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztőségének a jelenléti naplójáról, amelyről kiderül, hogy valaki a közelmúltban hamisítani próbálta a dokumentumot.

Hirdetés

Kelemen Hunor sajtósa április elején bejelentette, hogy lemond közmédiás állásáról.

További részletek az alábbi linken:

Hirdetés