SZNT: hazudik a Kovászna megyei prefeketus

Azt állítja ugyanis, hogy nem volt hivatalában, ezért nem fogadta a székelyek petícióját. Pedig…
Hirdetés

A Kovászna megyei prefektus nyilván valótlanságot állít, hogy ne mondjam: hazudik – jelentette ki Gazda Zoltán. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) helyi vezetője arra reagált, hogy sajtóértekezletén Sebastian Cucu azt mondta: senki nem kereste meg őt a március 10-i tüntetés után.

A Székely Hírmondó kérdésére válaszolva a Kovászna megyei prefektus azt állította: március 10-én valóban nem tartózkodott a hivatalban, de másnap senki nem kereste meg a szervezők részéről. Ezzel szemben Gazda Zoltán azt mondja, másnap reggel bement a kormányhivatalba, hogy beiktassa a Székely Szabadság Napján több ezer tüntető által elfogadott petíciót, de nem sikerült a prefektussal is beszélnie, mert az a portáson keresztül üzent, hogy a petíciót megkapta, de „nem kíván találkozni vele”.

Az SZNT helyi vezetője írásbeli feljelentést tett a belügyminisztérium illetékes vezérigazgatójánál, „hivatali visszaéléssel” vádolva Sebastian Cucut.

Mint ismeretes, a március 10-én, a Székely Szabadság Napján a turulmadaras szobornál összegyűlt tömeg a román kormánynak címzett petíciót fogadott el, amelyben a folyamatos jogfosztások ellen tiltakozik, ám ezt a szervezőknek sem aznap, sem másnap nem sikerült átadniuk a prefektusnak.
 

Hirdetés