Kevesebb pénzt talált a kasszában, ezért büntetett az ANAF

Sokkoló részletekre derült fény egy kolozsvári cukrászda napi bevételének átvizsgálása nyomán.
Hirdetés

Köztudott, hogy az országos adóhatóság (ANAF) frontális támadást indított a vendéglátóipari egységekben tapasztalható pénzügyi visszaélések ellen. Országszerte tetemes bírságokat róttak ki cégekre (vagy függesztették fel azok tevékenységét), mivel „elfelejtettek” számlát kiállítani, vagy a pénztárgépek tartalma meghaladta a napi összbevétel papíron rögzített mértékét.

A cégvezetők közül sokan túlkapásokra panaszkodtak, és úgy vélik, az adóellenőrök indokolatlanul brutálisan jártak el bizonyos esetekben. Az internetet is bejárta egy fővárosi szórakozóhely aprópénzes cégtáblájának fotója, amely szerint az egységet 3 lej 28 banis elszámolatlan többletösszeg miatt zártak be az adóhatósági ellenőrök.

Mindez azonban semmi a legfrissebb esethez képest:

egy kolozsvári cukrászdát azért zártak be a minap, mert a kasszában a számlákon szereplő összeghez képest kevesebb pénzt találtak. A cukrászda tulajdonosa, aki épp pihenőszabadságát töltötte a tengerparton, feldúlt lelkiállapotban nyilatkozott a sajtónak. „Nem elég, hogy itt még tavasszal is szar az idő, egész nap kénytelen vagyok a szállodában ücsörögni az eső miatt, most még ez is! Miből fogom így kifizetni a minibár-fogyasztásomat? Most autóba ülök, és csak azért nem rúgom ki az összes tolvaj és … és … (a pontozott helyeken nyomdafestéket nem tűrő szavakat használt – a szerk.) alkalmazottamat, mert amúgy is ki kell rúgnom őket, ha bezárták a boltot a hülye és … és … (nyomdafestéket nem tűrő szavak stb. – a szerk.) adóellenőrök” – háborgott.
 

Hirdetés