Rászállt a DNA Dorin Floreára

Meg szinte a teljes önkormányzatra. A gyanú szerint jogtalanul támogatták közpénzzel a város labdarúgó-csapatát.
Hirdetés

Bűnvádi eljárás indult Marosvásárhely polgármestere, Dorin Florea ellen, akit a korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaéléssel gyanúsít.

A DNA honlapján közzétett tájékoztatás szerint az ügyészség ugyancsak hivatali visszaéléssel gyanúsítja a polgármesteri hivatal gazdasági igazgatóját, továbbá hivatali visszaélésben való cinkossággal az önkormányzati testület 19 képviselőjét, a hivatal jogászát és a város jegyzőjét. A gyanúsított önkormányzati képviselők közül tízet az RMDSZ színeiben választottak meg.

A vádhatóság szerint a gyanúsítottak 2013 júliusában törvénytelenül nyújtottak a város költségvetéséből négymillió lejes támogatást a marosvásárhelyi FCM labdarúgó klubnak. A román törvények értelmében nem folyósítható közpénz olyan jogi személyeknek, amelyek köztartozással rendelkeznek, márpedig a labdarúgó klub korábban jelentős tartozást halmozott fel az állam felé.

Az első osztályú bajnokságban jelenleg a második helyen álló marosvásárhelyi csapat támogatására a klub és a polgármesteri hivatal társulási szerződése nyújtott lehetőséget.
 

Hirdetés