Pofára esés: nem mind Heineken, ami csíki sör

A multi másodfokon is elveszítette a pert az Igazi Csíki Sör ellen.
Hirdetés

A Suceava Megyei Táblabíróság szerdán kihirdetett jogerős ítéletében elutasította a Heineken cég keresetét az Igazi Csíki Sör gyártója ellen.

A multinak a perköltséget is ki kell fizetnie: 8951 lejt az alperes Lixid Project Kft.-nek, 2775 lejt pedig Lénárd Andrásnak.

A Heineken Románia tavaly szellemi tulajdon megsértése, illojális konkurencia és tisztességtelen kereskedelmi tevékenység vádjával beperelte az Igazi Csíki Sört is előállító csíkszentsimoni sörgyár tulajdonosát, Lénárd András vállalkozót.

A multi sörgyártó szerint az Igazi Csíki Sör elnevezés hasonlít a cég csíkszeredai üzemében palackozott Ciuc Premium sörének nevéhez. A Heineken elnöki rendelet kibocsátásával próbálta elérni, hogy azonnali hatállyal leállítsák a csíkszentsimoni sörtermelést.

Hajdu Gábor, a Csíki Sör Manufaktúra védőügyvédje azt mondta a Krónikának, hogy a holland sörgyártó panasszal fordult az EU Belső Piaci Harmonizációs Hivatalához is, annak megállapítására kérve a valamennyi tagállamra kiterjedő közösségi védjegyek, formatervezési minták lajstromozását végző hivatalt, hogy az Igazi Csíki Sör tulajdonképpen a Ciuc Premium hamisított változata.

Maroknyi székely Igazi Csíki Sört iszik

Hirdetés

„Egy dolgot üzenünk a heineken România SA részére és mindazoknak, akik valamiféleképpen fölül akarnak kerekedni rajtunk: minket Székelyeket nem lehet legyőzni, nem lehet mellőzni! Itt vagyunk több, mint ezer éve és mindig itt akarunk maradni. Konokul és sajátos módon kitartunk az elveink, életformánk mellett és minden nap harcolunk a megmaradásunkért. Maroknyi Székely erős, mint a szikla” – írta szerdán Facebook-oldalán az Igazi Csíki Sör gyártója.

 

Hirdetés