Nem nyelik le a székelyek az Igazi Csíki Sör elleni pert

Az igazi székelyek kiállnak az Igazi Csíki Sör mellett: a sörbojkott után most szép szóval próbálnak hatni a Heinekenre, hogy álljon el a pertől.
Hirdetés

A „székely-magyar közösség” nevében polgármesterek, közéleti személyiségek, közösségi és vallási vezetők kérték a Heinekent, hogy hagyjon fel az Igazi Csíki Sör gyártója elleni perekkel – írja a Maszol.ro. A háromnyelvű (magyar, román és angol) állásfoglalás több tucatnyi aláírója úgy véli, „nincs reális alapja” a Ciuc Premium márka és az Igazi Csíki Sör márka közötti konfliktusnak.

Mint ismeretes, a botrány tavaly év végén robbant ki, amikor is a Heineken Románia szellemi tulajdon megsértése, illojális konkurencia és tisztességtelen kereskedelmi tevékenység vádjával pert indított az Igazi Csíki Sör ellen. Azt követelték, hogy

tiltsák be a csíkszentsimoni sörgyár működését,

mert az ott palackozott sör neve hasonlít a Heineken Románia által előállított Ciucéhoz. Emellett a gyártósor és az áru elkobozását és egy garanciaalap létrehozását is kezdeményezték, hogy biztosan megkapják a követelt kártérítést. A holland cégnek azzal is baja van, hogy a manufaktúra az „úgynevezett Székelyföldön” tevékenykedő helyi termelőként tünteti fel magát.

A Hargita Megyei Törvényszék decemberben elutasította a Heineken keresetét, majd a fellebbezés nyomán a Marosvásárhelyi Táblabíróság tűzte napirendjére a pert. A holland multi peráthelyezés kért, mert szerinte a marosvásárhelyi ítélőtábla nem képes biztosítani a részrehajlás-mentes ítélkezést és a méltányos pert. A kérést Bukarestben jóváhagyták, így a per a Suceava megyei táblabíróságon folytatódik.

Fotó: facebook.com/csikisormanufaktura

Hirdetés