Final Four: stikligyanús módszerrel lőtték ki a Székelyudvarhelyt

Kézilabda Final Four tornát rendezett volna Székelyudvarhely. Nem teheti, mivel Nagybánya szemfülesebb volt, és két pályázatot is benyújtott. Egyet az udvarhelyiek előtt, egyet utánuk.
Hirdetés

Kissé gyanús körülmények között nyerte el a Román Kupában a Nagybánya a Román Kézilabdaszövetség (FRH) által a négy legjobb csapat számára kiírt férfi Final Four torna rendezési jogát Székelyudvarhellyel szemben. A szövetség kiírása értelmében a házigazdának vállalnia kellett majd minden költséget, beleértve a hivatalos személyek, játékvezetők, megfigyelők, valamint a három másik csapat elszállásolását, étkeztetését. Ezen kívül biztosítania kellett a termet, a biztonsági és az orvosi felügyeletet a két játéknapra.

A négy közé a Konstancai HCM, a Pandurii Tg. Jiu, a Nagybányai Minaur és a Székelyudvarhelyi KC jutott be.

A Székelyudvarhelyi KC úgy döntött: pályázik a Final Four megrendezésének jogára. Mint ahogy a Nagybánya is. A nagybányaiak február 25-én nyújtották be a pályázatukat, az udvarhelyiek pedig egy nappal a határidő előtt, február 27-én.

Ezt követően azonban a Nagybánya 28-án, azaz az utolsó napon még egy pályázatot benyújtott. Mit ad Isten, ezzel nyert is.

A szakszövetség egyáltalán nem találta furcsának az egy csapattól jövő két pályázatot, csak annyit tett hozza, hogy az nyert, amelyik a legteljesebb volt.

Hirdetés

„Azzal, hogy benyújtottuk a pályázatot, jeleztük szándékunkat, hogy komolyan gondoljuk a Román Kupa utolsó fázisának megszervezését. Vállaltuk a kiadásokat, azért is, hogy saját közönségünk előtt szerepelhessünk. Minden feltételnek megfeleltünk, komoly munka van a pályázat összeállításában.

Csalódottan vettük tudomásul, hogy nem Székelyudvarhely lesz a Final Four házigazdája. Természetesen ott leszünk a megmérettetésen, megharcolunk a trófeáért. A célkitűzésünk a Román Kupa elhódítása” – áll a Székelyudvarhelyi KC által kapott közleményben
 

Hirdetés