Régi-új buszokat kaphat Szatmárnémeti

Mert újakra nincsen pénz.
Hirdetés

A Szatmárnémeti Tanács döntése nyomán félmillió lejt költhet buszvásárlásra a közlekedési vállalat. A négymillió lejes szubvenció mellett további ötszázezer lejt szavaztak meg a tanácsosok a Transurban számára, de ezt csak beruházásra, pontosabban autóbusz-vásárlásra költhetik el.

Ionuţ Bujor, a szatmárnémeti közlekedési vállalat vezetője elmondta, jó ötletnek tartja a félmillió lej elkülönítését, a város költségvetését ismerve, elégségesnek is tartja a félmilliós summát. A kapott összeg száztízezer eurónak felel meg, amihez még hozzáteszik a saját bevételeikből kigazdálkodott mintegy negyvenezret, százötvenezer euró értékű közbeszerzési pályázatot fognak meghirdetni mielőbb. Bujor elmondta, úgy tervezik, hogy 14–16 ezer eurót érő használt buszokat vesznek, kicsit, közepeset és csuklóst egyaránt, áruktól függően akár tízet is. A kicsi körülbelül negyven, a közepes méretű nagyjából száz, a csuklós pedig közel százötven férőhelyes lesz. Egy vadonatúj busz ára 200 ezer euró, úgyhogy ilyet hosszú ideig nem fog még vásárolni a cég, tette hozzá a cégvezető.

A vásárolni tervezett buszok korát 12–15 évben határozzák majd meg a kiírásban, Bujor szerint ár—érték arányban ezek lesznek a legmegfelelőbbek az adott körülmények között. Ezek az EURO2-es szabványú buszok már korszerűnek számítanak a szatmárnémeti viszonyok között, télen fűthetőek, nyáron hűthetőek, szélesek, alacsonyak, kényelmesek, és van gyárilag szerelt mozgássérült-rámpájuk is. A közbeszerzési pályázatok esetében szokásos kötelező előírások és határidők betartása után, körülbelül két–három hónap múlva gurulhatnak be a frissen vásárolt buszok a Transurban udvarára.
 

Hirdetés