Kihallgatta a DNA a kormányfő nővérét

Csak merevlemezekért ment Alexandra Herțanu a DNA székhelyére, végül tanúként hallgatták ki, ha már ott volt.
Hirdetés

Tanúként hallgatta ki ma a ploiești-i korrupcióellenes ügyészség Victor Ponta kormányfő nővérét, Alexandra Herțanut, akinek a férje ellen bűnvádi eljárást indítottak. Iulian Herțanu előzetes letartóztatásban van, bűnszervezet alakításával, uniós alapok elsikkasztásával és adócsalással gyanúsítják.

A családnál és cégeiknél tíz napja tartottak házkutatást, az akkor lefoglalt számítógépek merevlemezeiért ment ma be a DNA-hoz Alexandra Herțanu, ahol megkérték, tegyen tanúvallomást, ő pedig beleegyezett – írta utána a Facebook-oldalán.
 
A kormányfő nővére hangsúlyozza, hogy se neki, se édesanyjának, se az általa irányított Exfin 2000 cégnek nem volt soha szerződéses kapcsolata a Grossman Engineering céggel.
 
Ez a cég végezte Comarnic város csatornázásának bővítését uniós pénzből. A DNA gyanúja szerint a vizsgált cégek elsikkasztották a csatornázás finanszírozásának 54 százalékát, ezzel pedig 7,8 millió lejes kárt okoztak. Emellett egy 2,5 millió lej értékű adócsalásra is gyanakszanak az ügyészek.
 
A nővérét és édesanyját ábrázoló képet Victor Ponta osztotta meg saját Facebook-oldalán
 

Hirdetés