Több támogatást kap a kultúra

A lottóbevétel egy részét költik a művelődésre.
Hirdetés

Saját Facebook-oldalán jelentette be Victor Ponta miniszterelnök, hogy a Román Lottótársaság bevételeinek két százalékát a kultúra támogatására fordíthatja a kormány. „Ionuţ Vulpescu művelődésügyi miniszter és Darius Vâlcov pénzügyminiszter be fog jelenteni egy új projektet, amelynek révén kulturális tevékenységek támogatására fordítjuk ezentúl a Román Lottótársaság bevételeinek két százalékát. A pluszforrásnak köszönhetően reményeink szerint fejlődésnek indulhat egy olyan terület, amelyet eddig elhanyagoltunk” – fogalmazott a miniszterelnök hétfői bejegyzésében.

Talán nem véletlen, hogy Ponta a hivatalos bejelentést megelőzően sietett tájékoztatni a közvéleményt az új tervezetről, hiszen még nem csengett le teljesen egy korábbi tervezettel kapcsolatos felháborodás.

A szenátus december közepén hallgatólagosan elfogadott egy tervezetet, amelynek értelmében 2–5 százalékos bélyegilletékkel emelnék a könyvek, színház-, mozi- és koncertjegyek, a múzeumi belépők és az eladott műtárgyak árát, az ebből származó bevételt pedig a különböző alkotói, művészeti szövetségek kapnák meg.
 

Hirdetés