Patkányok miatt építtetné át Szatmár központját a polgármester

Dorel Coica jelenlegi polgármester elődjét, Ilyés Gyulát okolja, hogy az új központban sok a patkány az általa építtetett szabadtéri amfiteátrum alatt.
Hirdetés

2008-ban, Ilyés Gyula polgármestersége idején újították fel legutóbb Szatmáron az új központként emlegetett városrészt: a Coposu sétányt faburkolattal látták el, és egy amfiteátrumként funkcionáló „gödröt” is kialakítottak. Horaţiu Răcăşan tervei alapján egy köztéri installáció is kikerült. Akkor 3,8 millió eurót költöttek a munkálatokra. Dorel Coica jelenlegi polgármester már többször jelezte, hogy szétbontaná a faburkolatot, mai sajtótájékoztatóján pedig a lakosság véleményét is kikérte, azzal kapcsolatosan, hogy mi legyen az új központtal. Azzal érvelt a lebontás mellett, hogy a faléceket folyamatosan cserélni kell, mert nem bírják az időjárás viszontagságait, és pótlásukra Dél-Amerikából kell rendelni ipéfát. Ugyanakkor két-háromhavonta szükséges rágcsálóirtást végezni, mert a lécek alatt egerek és patkányok tanyáznak, melyek veszélyesek az ott játszó gyerekek egészségére.

Ilyés Gyula volt polgármester a Facebookon kérte ki magának. A munkálatok állítása szerint 1,7 millió euróba kerültek, nem 3,8 millióba, ahogy Coica következetesen állítja. A faanyag azért nem áll ellen az idő vasfogának, mert a deszkákat 3-4 évente szükséges lakkozni, amit a polgármester 2012 óta szándékosan elmulaszt. Ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy a patkányokra létezik megoldás: a patkányirtás. 

Fotó: szatmár.ro

Hirdetés