Tudni akarja, mennyit telefonált? Íme!

A távközlési hatóság statisztikáiból minden kiderül.
Hirdetés

Az Országos Távközlési Hatóság (ANCOM) adataiból kiderül, a romániai átlag mobiltelefon-felhasználó havonta 71 sms-t küld.

Az ANCOM több platformot dolgozott ki annak érdekében, hogy segítséget nyújtson azoknak a lakosoknak, akik a számhordozás lehetőségével élni szeretnének. A www.portabilitate.ro honlapon a számhordozással kapcsolatos minden információt, gyakori kérdést megtudhatnak az érdekeltek, sőt néhány hasznos tanáccsal is szolgálnak. A számhordozás kapcsán 2014-ben 197 panaszt iktattak az ANCOM munkatársai, leginkább a szolgáltatóváltással járó nehézkes átállás miatt. Annak érdekében, hogy a lakosság megnyugodjon, a legjobb döntést hozta meg az ANCOM, elindította a www.veritel.ro honlapot, ahol össze lehet hasonlítani a román piacon működő telefon- és internetszolgáltatókat. Ezen a honlapon számos érdekes statisztikát is közzétettek.

Az ANCOM statisztikájából kiderül, hogy a romániai átlag mobiltelefon-felhasználó havonta 110 MB mobil internetet használ, ugyanakkor 71 sms-t (67-et saját hálózatában, 4-et azon kívül) küld, saját hálózatában átlagosan 208 percet (207 percet mobilhálózatban és 1 percet vezetékes hálózatban), míg hálózaton kívül 37 percet beszél (30 percet mobilhálózatban és 7 percet fix telefonhálózatban). A vezetékes hálózatban egy átlagos felhasználó havonta 51 percet beszél hálózaton belül és 34 percet hálózaton kívül.
 

Hirdetés