Fogyasztóvédelem: nincs olyan, hogy székely íz

Úgy tűnik, a székely zászló és az Igazi Csíki Sör után a székely ízeket is üldözőbe vették Székelyföldön. Akcióba lendült a fogyasztóvédelem.
Hirdetés

Nem tetszik a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatalnak, hogy egyre több termék kapja meg Székelyföldön a székely jelzőt. A hivatal legutóbbi közleményében ismertetett kihágások között jelent meg, hogy megbüntettek egy székelyudvarhelyi céget, amelyik „székely íz” felirattal forgalmazta hústermékeit. A Krónika megkeresésére Mircea Diacon igazgató kifakadt. Szerinte nem létezik olyan, hogy székely íz, hiszen egy élelmiszer édes, keserű vagy savanyú lehet. Az élelmiszerek feliratozását szabályozó kormányhatározat pontosan előírja, hogy mit tartalmazhat a címke, nem lehet bármilyes ostobaságot ráírni – fogalmazott.

„Egyre több helyen használják a székely jelzőt, előbb-utóbb lesz székely temető és székely illemhely is” – sorolta a hivatali vezető. Az udvarhelyi céget – elmondása szerint – lejárt szavatosságú termék forgalmazása miatt büntették, és felszólították, hogy távolítsa el a székely jelzőt a termékéről, aminek a cég eleget is tett. A fogyasztóvédelem székely termékek elleni hadjárata így is indulatokat váltott ki, többen is megfenyegették az illetékeseket.  

 

Hirdetés