Divatmodellnek kérték kölcsön az őrezredet

A román királyi ház divattervezője bérelte ki a katonákat, ha már ruháit a háborús hangulat ihlette.
Hirdetés

Divatbemutatóra bérelte ki Bukarestben az állam- és kormányfők látogatásain, állami ünnepségeken díszőrséget álló őrezred tagjait Alexandru Ciucu, a román királyi ház divattervezője – közölte pénteken internetes kiadásában az Adevarul című lap.

Az üzletembereknek szánt, 19. századi katonai egyenruhákat idéző Tailored Glory 2015 kollekciót az Athenee Palace Hilton szállodában több mint kétszáz meghívott előtt mutatták be a megalakulásának 155. évfordulóját ünneplő 30. Mihai Viteazul Őrezred katonái.
 
A divattervező úgy nyilatkozott: a vállpántos, fémgombos, rátett-zsebes zakókat az utóbbi évben felerősödött háborús hangulat ihlette.
 
A katonák egy része az őrezred jól ismert és nagy népszerűségnek örvendő egyenruhájában állt díszőrséget a színpadon, de tucatnyi társuk az igazi modellmunkát is bevállalta.
 
Az nem volt kétséges, hogy külsejük alapján alkalmasak lesznek a feladatra, hiszen a díszőrségbe csak 185 centiméternél magasabb, sportos testalkatú, jó megjelenésű fiatalembereket vesznek fel. A kollekció civil ruháit bemutató katonák mégis másfél hónapig készültek a fellépésre, mert a kifutón már nem díszlépésben, hanem „lazán” kellett végigmenniük.
 
Nem derült ki, mennyibe került a divattervezőnek az őrezred tagjainak fellépése, de az eseményről beszámoló hírforrások tudni vélik, hogy a hadseregnek és a „fellépő” katonáknak is megérte.
 
Még több kép a bemutatóról az alábbi linken.
 

Hirdetés