Vesztes helyzetbe kerülhetnek a nyerőgép-üzemeltetők

Kitilthatják ugyanis a pénznyelő masinákat a kocsmákból.
Hirdetés

Megvitatta kedden a képviselőház jogi szakbizottsága azt a törvénytervezetet, amely előírná, hogy nyerőgépeket kizárólag a kaszinókban és a lottózókban lehet működtetni.

A jogszabályt Korodi Attila RMDSZ-es képviselő kezdeményezte, és összesen száz honatya támogatásával terjesztették be tavaly áprilisban a parlamentbe. A szenátus elutasította, ám a végső döntés a képviselőházé. A tervezetet a pénzügyi szakbizottságnak is meg kell vitatnia, utána kerül a plénum elé.

A keddi vitán egyik előterjesztő, Cornel Iacoban képviselő azzal indokolta a javasolt korlátozásokat, hogy Romániában egyre elterjedtebb betegség a játékfüggőség, és ebben nagy szerepe van annak, hogy még a falusi kiskocsmákban is nyerőgépek vannak.

Korodi Attila szerint az automata nyerőgépek működtetését azért kell a kaszinókra korlátozni, mivel komoly társadalmi problémát jelentenek, főleg a kis jövedelmű családokban. A politikus úgy véli: a kaszinókban szerencsét próbálók többnyire megfelelő anyagi háttérrel rendelkeznek, nekik tehát az esetleges veszteségek nem jelentenek súlyosabb gondot.
 

Hirdetés