Microsoft-botrány: a PDL-nek is jutott a 9 millió euró csúszópénzből

Állítólag több millió kampánylevél nyomtatásának és borítékolásának költségétől kímélték meg a PDL-t a licencszerződések fejében.
Hirdetés

Elenea Udrea előzetes letartóztatását kérvényező ügyészségi jelentés alátámasztotta Gabriel Sandu volt távközlési miniszter vallomását miszerint a Demokrata Liberális Párt (PDL) is kapott a Microsoft-botrány csúszópénzeiből. Az ügyészek megállapították, hogy a volt távközlési miniszter Udrea és a PDL más vezetőinek nyomására írta alá az iskolák felszerelését célzó számítástechnikai közbeszerzések szerződését.

A pénzből, amit a közbeszerzést megnyerő cég fizetett Udreaéknak a PDL 2009-es őszi kampányköltségeire is jutott. Allítólag több millió kampánylevél nyomtatásának és borítékolásának költségétől kímélték meg a PDL-t a licencszerződések fejében.

Emil Boc volt miniszterelnök korábban tagadta azokat a vádakat, hogy Gabriel Sandu havonta 300 000 eurót juttatott volna a PDL-nek. Neve azonban ismét szerepel a DNA által közzétette jelentésben. A jelenlegi kolozsvári polgármester a helyi tanácsülés után válaszolt a sajtó kérdéseire kijelentve: senki sem gyakorolt senkire nyomást a szerződés megkötése érdekében. Az erről szóló kormányrendeletet legalább heten írták alá, köztük a PSD miniszterei is, akikkel 2009-ben közösen kormányoztak – tette hozzá Boc.

Fotó: cotidianul.ro

Hirdetés