Fizetésképtelen és utolsó lett a CFR

A bíróság fizetésképtelenné nyilvánította a kolozsvári CFR fociklubot, mire a szakszövetség a bajnokság második helyéről az utolsóra sorolta vissza.
Hirdetés

A Kolozsvári Bíróság fizetésképtelenné nyilvánította és csődvédelem alá helyezte a kolozsvári CFR labdarúgócsapatot működtető CFR 1907 Cluj részvénytársaságot – írja az MTI a Mediafaxra hivatkozva. A bíróság csődbiztost jelölt ki a klub mellé, hogy irányításával a CFR megpróbálja elkerülni a csődöt. 

A klubnál 2014 elején jelentkeztek az anyagi gondok, azt követően, hogy Pászkány Árpád üzletember átadta a klubban birtokolt többségi részvénycsomagját egy kolozsvári befektetőcsoportnak. Az új befektetők azt vállalták, hogy tíz évig működtetik a klubot.
 
Pászkány Árpád 2001-ben vásárolta meg a CFR részvényeit. A csapat akkor a harmadosztályban játszott. A klub nevébe ezután került bele az 1907-es évszám, mely arra utalt, hogy a CFR az 1907-ben alakult Kolozsvári Vasutas utódjának tekinti magát. A csapat 2004-től szerepelt az első Ligában, és 2008 után három alkalommal nyerte meg a román bajnokságot és a román kupát. Legfényesebb európai sikerét 2012 decemberében érte el, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében a Manchester United otthonában sikerült győznie.
 
A 2014-2015-ös bajnoki idényt Miriuța Vasile (László) irányításával kezdte a csapat. Anyagi nehézségei miatt azonban sok értékes játékosától és – a Győrbe távozott – Miriuțától is meg kellett válnia. Ennek ellenére a 34 pontos kolozsvári klub a második helyen állt a bajnokságban, kilenc ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a listavezető bukaresti Steaua.
 
A szakszövetség (FRF) fegyelmi bizottsága viszont 24 pontos levonással büntette szintén ma a klubot, mivel nem fizette ki tartozását öt játékosának. Ezzel a csapat az első Liga tabellájának utolsó helyén landol, de a döntést még megfellebbezheti.
 

Hirdetés