Célba értek a székelyek a Budapest-Bamako ralin

Kalandos volt az út, de minden jó, ha vége van.
Hirdetés

Célba ért a Sepsi Sic Team „legénysége” a Budapest–Bamako ralin. A Székely Hírmondó szerint a csapat nehezen rajtolt: január 18-án, vasárnap éjjel Gibraltár előtt az autó lerobbant. Malagában a hűtésrendszert javíttatták másfél napig. Kedd hajnalban 5 órakor érték utol a többieket Marakesben, illetve reggel 8-kor kezdték az átkelést az Atlasz-hegységen. Ez nem ment könnyen, mivel a nagy havazás miatt több órára lezárták az átkelőt, nagyon sokan meg is fordultak, kihagyván az esti táborhelyet. A Sepsi Sic Team-nek végül sikerült átjutni, a sivatagban éjszakáztak.

„Csalódás volt, hogy nagyon sok résztvevőnek a futam azt jelenti, hogy aszfalton leutazik Bamakóig. A Budapest–Bamakóról tudni kell, hogy két része van: terepen és aszfalton való megmérettetés. A terepről sok helyen ki lehet jönni aszfaltra. A január 26-i terepnek például a 200 autóból csak 30 vágott neki. Mi a terepszakaszok közel 70%-át teljesítettük” – összegeztek a fiúk.

A Sepsi Sic Team tagjai végül szombaton éjjel érkeztek meg Bamakóba. Izgalmak közepette teltek a célba érés előtti utolsó órák is, hiszen a táborverést követően a szavannában tűz ütött ki, a bozót lángra kapott, a vörös kakas pedig vészesen közeledett feléjük.

„Mindenki tábort bontott, és ment, amerre látott. Mi éjjel tettük meg a hátralévő távolságot, így megérkeztünk Bamakóba. Pár nap múlva, egy másik útszakaszon, autóval indulunk haza” – tudatták. Idén egyébként összesen négy székely csapat indult a ralin.
 

Hirdetés