Nem tartóztatták le, de felfüggesztették Mezeit

A DNA fellebbezett: mégsem láthatja el polgármesteri teendőit Mezei János, Gyergyószentmiklós elöljárója.
Hirdetés

Nem rendelte el Mezei János előzetes letartóztatását a Marosvásárhelyi Táblabíróság, viszont kiegészítette az ellene alapfokon elrendelt korlátozásokat: eltiltotta a polgármesteri tisztség gyakorlásától – írja a Székelyhon portál.

A felfüggesztés a vizsgálat idejére, legalább két hónapra szól, addig a városvezetői feladatokat az alpolgármester veszi át. Mezei János ellen hivatali visszaélés és zsarolás gyanújával indított eljárást az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA).
 
Az ügyészek hétfőn este őrizetbe vették, majd kedden a Maros Megyei Törvényszéken kérték előzetes letartóztatását. Ezt a törvényszék alapfokon elutasította, de a gyanúsítottnak megtiltotta, hogy közvetlen vagy közvetett kapcsolatot létesítsen a feljentőjével, illetve az ügy más érintettjeivel, és hatósági felügyelet alá helyezte. 
 
A DNA a Marosvásárhelyi Táblabíróságon fellebbezte meg a döntést, a testület pénteken tárgyalta az ügyet. A délutáni órákban hozott végzés szerint szigorították a korlátozó intézkedéseket: Mezei nemcsak kapcsolatot nem létesíthet az ügy érintettjeivel, de még távol is kell tartania magát tőlük, a hatósági felügyelet időtartama során pedig polgármesteri teendőit sem láthatja el. Az előzetes letartóztatást azonban elutasította a táblabíróság.

Hirdetés