„Elszállhat” a vásárhelyi nemzetközi légikikötő

Mert meghibásodott a kifutópálya, pénzt viszont a város nem ad, a megyei önkormányzat keze pedig meg van kötve.
Hirdetés

Visszaminősíthetik a nemzetközi légi hatóságok a vidrátszegi Transilvania repülőteret, amennyiben 2017-ig nem sikerül megjavítani a kifutópályát – hívta fel a figyelmet a Maros megyei önkormányzat csütörtöki ülésén Pokorny László. Az RMDSZ tanácsosa arra kérte Ciprin Dobre megyei közgyűlési elnököt, liberális politikust, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy „az úton túli testvérek” is szálljanak be a Marosvásárhelytől 14 kilométerre délnyugatra található légikikötő finanszírozásába. Pokorny a szomszédos épületben található marosvásárhelyi polgármesteri hivatalra utalt, mely az elmúlt tíz év alatt, a többszörös felhívás ellenére, egyetlen fillérrel sem támogatta a repülőtér-fejlesztés munkálatait.

Mi több, Dorin Florea polgármester számtalan esetben kidobott pénznek nevezte a vidrátszegi létesítmény fenntartását. A vásárhelyi elöljáró azok után sem értékelte át az álláspontját, miután a nemzetközi repülőtéren megpezsdült az élet. Florea szerint majd akkor lesz érdemes anyagilag is támogatni a repteret, miután a tulajdonosa – azaz a megyei tanács – kialakítja a cargo részleget.

Dobre szerint a repülőtérnek most annál sokkal nagyobb gondjai vannak, mintsem, hogy pénzt kérjen a városházától. „Ma már az is komoly gondot jelent, hogy a reptér egyáltalán támogatható-e közpénzekből? Mint ismeretes, a Kolozs Megyei Tanács csaknem tizenkét pert indított ellenünk, mert finanszírozni mertük a saját létesítményünket. A legutóbbi pert éppen a napokban veszítettük el” – adott hangot aggályainak Dobre.
 

Hirdetés