Tăriceanu a Fideszt antiszemitázza

Már neki is mindenről a magyarok jutnak eszébe.
Hirdetés

Kemény anyagokat tolhat a román szenátus elnöke: Călin Popescu-Tăriceanu burkoltan idegengyűlölőnek és antiszemitának nevezte az Orbán Viktor magyar kormányfő vezette Fideszt. A bukaresti felsőház liberális elnöke a román közszolgálati televízió kedd esti, Vorbeşte liber (Beszélj szabadon) című műsorának meghívottjaként többek között amellett érvelt: nem kellene mandátumuk elveszítésének terhe mellett megtiltani a helyi választott önkormányzati képviselőknek, hogy más pártba igazoljanak.

„Miért kötelezünk maradásra valakit egy olyan pártban, amelyik politikai színezetet vált, vagy szélsőséges vezető kerül az élére? Látjuk, mi történik a szomszédos Magyarországon, ahol a liberális gyökerekkel rendelkező pártot autoriter, diktatórikus módon vezetik, politikai vonala pedig idegengyűlölő, antiszemita irányt vett” – jelentette ki egyértelműen a Fideszre utalva a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) tavaly februárban kilépett, és új szabadelvű alakulatot létrehozó volt miniszterelnök.

A bukaresti alkotmánybíróság decemberben az alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította a Ponta-kormány tavaly augusztusi sürgősségi rendeletét, amely 45 napig lehetővé tette a helyi választottaknak a pártváltást anélkül, hogy ezzel elvesztették volna mandátumukat.

Kép: Cotidianul.ro
 

Hirdetés