Magyarul beszélő kolozsvári szakik a Zöld okosban

Huszonegyezer példány, 384 szolgáltató, 56 ezres célközönség.
Hirdetés

Ugye, milyen szar, amikor Mircea, a vízszerelő beközli, hogy doámnádrágö, kellene egy niplu redus de alamă jumate cu treipeopt, neked meg fogalmad sincs, hogy mit akar? Vagy a fogorvos fejcsóválva mondja, hogy hát, domnu, tratament endodontic, opturáciédékánál, szuntec alergic la Ubistesin? Te meg nézel, mint Rozi a moziban.

Na, pont az ilyen helyzetek elkerülésére adta ki az Igen, tessék! a Zöld okos című kiadványát, amely segít magyarul beszélő gázszerelőt, orvost, autószerelőt, órást vagy úriszabót találni Kolozsváron.

Talpas Botond, az Igen, tessék! Egyesület elnöke kedden, sajtótájékoztatón mutatta be a közel 90 oldalas kiadványt, amely 53 kategóriában 384 szolgáltató, kocsma, vendéglő, orvos, szerelő és egyéb szakember elérhetőségét tartalmazza.

A Zöld okos két hónapos munka eredménye, a kétnyelvűségért dolgozó fiatal kolozsvári civilek pedig abból indultak ki, hogy mit szeretnének az emberek, milyen szolgáltatásokat kívánnak magyar nyelven igénybe venni. A füzetet forgatva el kell ismerni, hogy sikerült, a szakik között épp csak masztodon-klónozó vagy banánhegyező kisiparos nincs.

De ha akad Kolozsváron ilyen szakember, és szerepelni kíván a kiadványban, nem kell egyebet tennie, mint hogy az Igen, tessék! honlapján található elérhetőségeken bejelentkeznie, és máris, ingyen felveszik az adatbázisba. Amely nemsokára nem csak kinyomtatva, hanem online kereshető adatbázisként és mobiltelefon-applikációként is elérhető lesz. Azok a vállalkozók, akik anyagilag vagy egyéb formában támogatják a kiadvány megjelenését, reklámfelületet kapnak a füzetben.

Hirdetés

A kiadvány 21 ezer példányban jut el a Kolozsváron és a környéken élő mintegy 56 ezer magyarhoz. Jó hír, hogy nem csak a kolozsvári, hanem a környező falvakban működő cégek is bekerülhetnek az adatbázisba.

A Zöld okost az Igen, tessék! havilappal együtt már nagyon sok helyre eljuttatták, de aki nem kapott, ingyen hozzájuthat az egyesület Petőfi (Avram Iancu) utca 21 szám alatti székhelyén, de jelezni lehet az igényt telefonon vagy e-mailben is a 031 226 3100 telefonszámon, illetve az info@igentessek.ro címen.
 

Hirdetés