Vádat emeltek a volt RMDSZ-es polgármester ellen

Nagy András túl drága közvilágítást vásárolt Szászrégennek, állítja a DNA. Ezelőtt nyolc évvel. A DNA nem felejt, viszont zárol.
Hirdetés

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) vádat emelt hivatali visszaélés miatt Nagy András volt szászrégeni polgármester és az általa vezetett hivatal hét alkalmazottja ellen – közölte hétfőn honlapján az ügyészség.

A vádhatóság szerint az RMDSZ színeiben megválasztott polgármester és beosztottjai 702 ezer lej kárt okoztak a városnak 2006-ban, mert a város közvilágítására kiírt közbeszerzés ügyében nem szabályszerű és a város számára kedvezőtlen döntést hoztak. Az ügyészség korábban zárolta Nagy András és több vádlott társa vagyonát.
 
Nagy András az MTI-nek úgy vélekedett, politikai, etnikai indítékkal folytat lejárató hadjáratot ellene a korrupcióellenes ügyészség. Hozzátette, három hasonló közbeszerzési ügyben emeltek korábban vádat ellene, a bíróság mindhárom esetben felmentő ítéletet hozott. A legutóbbi ítélet – melyben felmentették a DNA vádjai alól – 2014 decemberében született a legfelsőbb bíróságon.
 
A volt polgármester hozzátette, hogy a közvilágítás közbeszerzését is vizsgálta már egyszer az ügyészség, akkor vádemelés nélkül zárta le az ügyet.
 
Nagy András 2004 és 2012 között töltötte be Szászrégen polgármesteri tisztségét úgy, hogy a Maros megyei városban a magyar lakosság számaránya 26 százalék.
 

Kép: krónika.ro

 

Hirdetés