Korrupcióval gyanúsítják a Temes megyei rendőr-főkapitányt és a prefektust

Valamint több magas rangú rendőri vezetőt és a prefektust. A gyanú szerint politikai okokból közlekedési bírságokat sumákoltak el.
Hirdetés

Korrupció gyanúja miatt házkutatást tartott hétfőn reggel az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) a Temes Megyei Rendőr-főkapitányságon, a temesrékási rendőrségen, valamint a település önkormányzatánál.

A DNA igazi nagyhalakat gyanúsít korrupcióval: Sorin Muntean Temes megyei rendőr-főkapitányt, helyettesét, Florin Bolboşt, valamint a megyei közlekedés-rendészet vezetőjét, Marcel Crăciunescut, illetve még két másik rendőrtisztet a közlekedés-rendészettől. Az ügyben érintett ugyanakkor Eugen Dogariu prefektus, Teodor Pavel temesrékási polgármester és egy Gelu Milutinovici nevű üzletember.

A korrupcióellenes ügyészség szűkszavú közleménye szerint 2013-ban és 2014-ben elkövetett bűncselekmények – befolyással üzérkedés, hivatali visszaélés és zsarolás – ügyében nyomoznak. A Digi 24 hírcsatorna szerint az érintettek megállapodtak abban, hogy a rékási autósokat ne bírságolják meg közúti vétségért a tavalyi elnökválasztási kampány során, cserében pedig azt ajánlották, hogy a büntetést megúszó sofőrök az általuk ajánlott jelöltre, Victor Ponta szociáldemokrata pártelnökre voksoljanak.

Teodor Pavel temesrékási polgármester a tavaly elfogadott, ezt lehetővé tevő kormányrendelet nyomán átlépett a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) a kormányzó Szociáldemokrata Pártba (PSD). Az utasításoknak nem engedelmeskedő helyi rendőröket áthelyezték vagy elbocsátották. A kommüniké szerint az érintetteket a DNA székházában kihallgatják.

 

Hirdetés