Orbán: az európai politika nem tudja megvédeni az embereket

A politikai korrektség már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben – írja a miniszterelnök.
Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatban fejezte ki tiszteletét a párizsi merénylet áldozatai előtt vasárnap, mielőtt elutazott a francia fővárosba az áldozatok emlékére szervezett megemlékezésre.

A nyilatkozat teljes szövege:

„Ma a világ tiszteletét fejezi ki a párizsi merénylet áldozatai előtt. Magyarország miniszterelnökeként először és mindenekelőtt én is a legmélyebb együttérzésemet fejezem ki. Mi magyarok osztozunk a franciák fájdalmában.

A terrorizmus előretörése Európában ma már valóság, ami napról napra növekszik.

Az európai ember áll támadás alatt,

az európai ember szabadsága és életformája. Mindez a hétköznapjaink biztonságát fenyegeti. Nem tehetjük meg, hogy nem nézünk vele szembe.

Európának képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A politikai korrektség már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben.

Magyarország elkötelezte magát az európai értékek védelme mellett és a maga erejével kiveszi a részét ebből a létfontosságú küzdelemből.

Hirdetés

Orbán Viktor Párizsban, az Elysée palotában, mellette balra Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő (fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Ugyanakkor az is kiderült, hogy a jelenlegi európai politika

nem tudja megvédeni az európai embereket.

Új politika kell. Európának új véderőművekre és stabilizátorokra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a biztonságát fenyegető rengéseket és mozgásokat.

Mi magyarok készek vagyunk együttműködni minden olyan európai politikai erővel, amelynek van megoldási javaslata és küzdeni akar az új fenyegetések ellen.”

(kiemelések: Főtér)

Hirdetés