Pászkány: életképtelen beruházás a futball

Ezért ma már bánja, hogy komolyan foglalkozott vele.
Hirdetés

„Ismerem és felvállalom a hibáimat, de még ha 2008 után több időm is lett volna arra, hogy a klubbal foglalkozzak, a végeredmény akkor is ugyanez lenne” – fogalmazta meg Pászkány Árpád, az elmúlt évek legsúlyosabb anyagi bizonytalanságával küszködő Kolozsvári CFR élvonalbeli labdarúgóklubjának kiábrándult finanszírozója a csapatáról készült könyvek társszerzőjének, Kántor Zoltánnak, aki a teljes „vallomást” nyilvánosságra hozta szerdán a Știridesport.ro internetes sportújság közvetítésével. A három napja jegyzett beszélgetésből kiderül, hogy az első gyengébb eredmények hatására – a klubhoz közelállók által – 2012-ben szárnyra keltett spekulációk csak még inkább megerősítették a tulajdonos azon meggyőződését, hogy már 2008-ban ki kellett volna szállnia a labdarúgóvilágból, legnagyobb hibájának pedig a stadionépítést tartja.

„Azt mondták, hogy a kluból a TV-csatornákhoz viszem át a pénzt, holott erre konkrét adatok cáfolnak rá. Amúgy a televízió jobb ötlet volt, mint befektetni a futballklubba.

A tévét el tudtam adni, a klubot viszont még ingyen sem veszik majd át” – idézte fel. Romániában nem életképes befektetés a labdarúgás – véli Pászkány, aki szerint előbb-utóbb mindegyik magánklub pénz nélkül marad.

„Egy labdarúgóklub veszteséges befektetés. Az egyedüli kérdés, hogy mekkora ez a veszteség. A romániai futballból csak akkor lehet profitot kihozni, ha majdnem minden szezonban bejutsz a Bajnokok Ligája főtáblájára. Senki sem tud a végtelenségig pénzt pumpálni egy olyan tevékenységbe, amely nem hozza azt vissza” – mutatott rá Pászkány.

Hirdetés

Az üzletember szerint előbb-utóbb akkor is elfogyott volna a pénz a CFR-nél, ha 2012-ben áttértek volna a Dinamo által alkalmazott stratégiára. Először rossz viccnek hitte a 11 millió eurós adóhátralékról szóló sajtóhíreket, csakhogy három nap múlva megkapta a fizetési felszólítást.

Kép: presalocala.com

Hirdetés