Na és hova látogat először hivatalosan Johannis?

Naná hogy Moldovába. Január 22-23-án már az új kormányfővel szeretne találkozni.
Hirdetés

Ahogy megválasztása utáni első magánlátogatása, úgy beiktatása utáni első hivatalos útja is Moldovába vezet Klaus Johannisnak. Először a moldvai elnöki adminisztráció, majd Johannis szóvivője, Tatiana Niculescu Bran is megerősítette, hogy az államfő január 22-23-án látogat Moldovába.

Johannis találkozni fog moldáv kollégájával, Nicolae Timoftival, és szeretne az új kormányfővel is, ha addig megalakul az új kormány.
 
Johannis november 28-án is Moldovába látogatott, hogy Vasile Blagával és Mihai Ungureanuval kampányoljon az Európa-párti politikai alakulatok számára, Vlad Filattal tartott közös sajtótájékoztatót (a képen). A novemberi 30-i moldovai választásokat végül az oroszpárti szocialisták nyerték, de csak relatív többséggel, 25 mandátummal, míg a három Európa-párti pártnak együtt 55 mandátuma van a kisinyói parlamentben, és koalícióra készülnek.
 
Johannis akkor azt ígérte a moldovaiaknak, hogy elnöki mandátuma során tiszteletben tartja Moldova Köztársaság területi integritását, és támogatja az ország euroatlani integrációját. És persze reméli, hogy a moldáv szavazók az Európa-párti jövőt választanak maguknak.

Hirdetés