Csúcspolitikusaink karácsonyi üzenetei

A politikusok karácsonykor is tudják, mivel tartoznak választóiknak.
Hirdetés

Kis hazánk politikusainak (is) volt idejük karácsonykor a Facebook elé ülni, hagyva családot-papot, és üzenni a népnek.

Kezdjük az államelnökkel. Klaus Johannis ezt üzente, szárazon, fotó nélkül (többek közt, és nem, nem az derül ki az bejegyzésből, hogy elfogyott volna a regimentje): „Ünnepi gondolataim mindazon gyerekek felé szállnak, akik szüleiktől távol töltik a karácsonyt, illetve a távol levő gyermekeik után vágyó szülők felé, továbbá az országban és külföldön élő összes román család felé.” Na, bakkar, minket megint kihagyott. De hát karácsony van, a szeretet ünnepe, nem haragszunk az elnök úrra most.

Victor Ponta miniszterelnök szintén aktív volt az ünnep alatt. Sőt, videóüzenetet vetett közösségi oldalára. Aszondta, hogy: „Azt akarom, hogy minél boldogabbak legyetek szeretteitek körében, és 2015-ben legyünk mind jobbak, velem az élen, legyünk mind jobbak, mint 2014-ben.” Nem vicc. Ezt mondta.

Traian Băsescu ex-államfő két családi képet tett fel Facebook-oldalára, és lakonikusan hozzáfűzte: „Karácsony a családban.”

Elena Băsescu, az ex-államfő lánya a saját lányát tette ki a Facebookra, ezzel az üzenettel: „Boldog karácsonyt!” Világos az böszista üzenet: sok beszédnek sok az alja.

Hirdetés

Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke, aki pár nappal karácsony előtt, nem is mellesleg, ismét apa lett, ezt üzente a népnek: „Az Úr születésének szent napján mindenkinek jó egészséget kívánok, beteljesülést, szép napokat, bőséget, békét és csupa jót.” Az elnök úr szemmel láthatólag nem erőltette meg magát, de hát, ahogy azt mifelénk mondani szokás, a szándék a fontos.

Hát ezt csinálták fészbukkozó politikusaink a szent ünnep idején. Mi is kívánunk nekik hasonló jókat, természetesen.

Hirdetés