Ötnyelvű városkapukat terveznek Kolozsváron

Az öt nyelv közül az egyik a magyar. Eltűnnének a randa totemoszlopok is.
Hirdetés

Ötnyelvű városkapuk tervezésére írt ki pályázatot a kolozsvári önkormányzat – információink szerint ebben benne lenne a magyar is.

A megújuló városbejáratok egy újfajta kommunikáció szerves részét képezik, melynek sikeresen kell megjelenítenie Kolozsvár multikulturális jellegét, egységes keretet biztosítva a fontosabb eseményekkel kapcsolatos tájékoztatás, valamint a hagyományos üdvözlőszövegek ötnyelvű megjelenítésére – közölte Horváth Anna alpolgármester.

A polgármesteri hivatal honlapján közzétett pályázat szövegezői hangsúlyozzák, hogy szükség van az Erdély legfontosabb urbánus központjának számító Kolozsvár kulturális identitásának megfogalmazására – ez pedig a város sokdimenziós, multikulturális és befogadó jellegén alapszik. A terv alapján eltűnnének azok a betonmonstrumok, amelyek a kincses város több bejáratánál éktelenkednek, a kommunista városrendezés maradványaiként.
 
Átfogó koncepcióról van tehát szó, ennek megfelelően a kiírás nemcsak a város hat bejáratánál elhelyezett városkapukra vonatkozik, hanem a belső terekre, kommunikációs csomópontokra is. A pályázat a város kulturális, szociális és ifjúsági rendezvényeinek népszerűsítésére szánt felületek újratervezését is célul tűzte ki.
 
A pályázat benyújtásának határideje: 2015. január 30. 14 óra.
 
További információkért bátran kattintsanak az alábbi linkre.
 
Fotó: monitorulcj.ro

Hirdetés