A vádak ejtését kéri a DNA-tól Markó

És arra enged következtetni: nem adja fel a harcot.
Hirdetés

Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztályhoz (DNA) címzett beadványban kéri Markó Attila RMDSZ-es képviselő az ellene megfogalmazott vádak ejtését. Ezt a Magyarországon tartózkodó honatya maga tudatta Facebook-oldalán. Mint ismeretes, Markó a restitúciós hatóság egykori tagjaként gyanúsítottként szerepel abban az ügyben, amelyben a testület tagjait azzal vádolják, hogy 2011-ben jogtalanul ítéltek meg kárpótlást egy bukaresti telekért, mivel annak értékét a valós árnál háromszorosan túlbecsülték. Markó múlt héten nyilvánosságra hozta az ülés jegyzőkönyvét, amelyen nem szerepel az aláírása, bizonyítandó, hogy nem is volt jelen. Ennek nyomán kéri a vád ejtését.

„Innen két irányba mozdulhat a történet: az ügyészség beismeri tévedését és ejti a vádakat, vagy az ügyészség csakazértis vádat emel ellenem is (amit amúgy megtehetett volna már a mai napon). Szerintem ez egy újabb jogállami próbatétel – például arra, ahogy betartják az Emberi Jogok Európai Egyezményének 5. cikkelyét, abból is az (1). c pontot. Ha hinni és bízni akarok a romániai jogállamban, akkor nincs is második variáns” – írta.

Markó leszögezi: spesiszentgyörgyi parlamenti képviselői feladatát a továbbiakban is el kívánja látni. „Ugyanakkor a romániai igazságszolgáltatás csúfosan megbukott a Székely Mikó Kollégium ügyében, tehát

nem fogom kiszolgáltatott módon hagyni, hogy bilincsben kelljen kiáltanom a jogállami elvek érvényesüléséért.

Nem beszélve arról, hogy – bár nyilvánvalóan megtettem – nem az én feladatom az ártatlanság bizonyítása!” – fogalmaz a honatya.

Megjegyzi: közösségünk ellen minden oldalról lőnek: levetetik a székely zászlót, büntetnek a magyar himnuszért, és közben senkit ezért nem vonnak felelősségre.

Hirdetés

„Ezért most – a vádak azonnali ejtésére várva –

hasznosabbnak érzem magam, ha minden időmet arra használom, hogy a Székely Mikó Kollégium védelmében minden követ megmozgassak: magyarországi, amerikai és más közéleti személyek, lobbicsoportok, szakmai körök és közvélemény megkeresésével.

Úgy érzem, hogy képviselői mandátumom jobban kiteljesítem így, mint a költségvetés parlamenti vitájával. Valahol és valamikor én is, a református egyház is, és az erdélyi, sepsiszentgyörgyi magyar emberek is győzni fognak, győzni fogunk!” – írja Markó.
 

Hirdetés