Markó és Teodorescu is letartóztatható

Nem szavaznak újra a két képviselő mentelmi jogáról.
Hirdetés

Mind Markó Attila, mind pedig Cătălin Teodorescu mentelmi jog nélkül marad, a képviselőház ugyanis kijavította a jelenléti ívvel kapcsolatos hibát, amelynek következtében az RMDSZ-képviselő esetében a múlt héten jóváhagyták, a PDL-honatya esetében pedig elutasította a plénum a legfőbb ügyészség előzetes letartóztatásra vonatkozó kérését.

Marcel Ciolacu, a képviselőház jegyzője szerint mindkét

szavazási jegyzőkönyvbe hiba csúszott:

a Markó Attila esetében őt magát is jelenlevőként tüntették fel, holott nem volt jelen, a Teodorescu letartóztatásának engedélyezéséről tartott szavazáson pedig eggyel több honatya neve szerepelt a jelenléti listán.

A Markó helyzetén mindez nem változtat, mivel az ő esetében megvolt a szükséges számú szavazat az előzetes letartóztatás engedélyezéséhez, viszont

Teodorescunak éppen egy szavazaton múlt a sorsa,

az ő esetében a jelenlét korrekciója után a múlt heti 146 igen szavazat elegendő az ügyészségi kérés jóváhagyásához. Ez azt jelenti, hogy a múlt heti elutasítás után most Cătălin Teodorescu is előzetes letartóztatásba helyezhető.

Hirdetés

A múlt heti szavazás után az RMDSZ azzal vádaskodott, hogy a Markó Attila mentelmi jogát azért vonták meg, mivel magyar, míg román nemzetiségű kollégáját megmentette a képviselőház.

Mindkét képviselő ugyanabban a korrupciós ügyben gyanúsított, a legfőbb ügyészség a DNA kérésére a Bica-ügyben fordult a képviselőházhoz az előzetes letartóztatás engedélyezésére.

Hirdetés