Hogy került egy WC-csésze Bihar önkormányzatának asztalára?

Hétfőn rendhagyó ülését tartotta Bihar község helyi tanácsa. A gyűlés valóban rendhagyóra sikeredett. A tanácsosok elé ugyanis – a napirendi pontokon kívül – váratlan tárgy is került: egy WC-csésze.
Hirdetés

Egy helyi lakos fejezte ki így tiltakozását az önkormányzat intézkedéseivel szemben, főként pedig a rég beígért csatornahálózat hiánya miatt. A Bihon.ro-nak nyilatkozó helyi lakos elmondta: tettével sokkolni akarta a helyi tanácsosokat, hogy végre a település valós gondjaival foglalkozzanak. Mint mondta ugyanannyi házadót fizet, mint egy váradi lakos, még sincs biztosítva számára a csatornázás. „Vannak olyanok a helyi tanácsban, akik 14 éve tanácsosok, és ez idő alatt egy ilyen alapvető helyi problémát sem voltak képesek megoldani, mint a kanalizálás” – fogalmazott a férfi, aki egyébként nem először tiltakozik az önkormányzatnál.

Bihar község polgármestere, Nagy Gizella azt állította, hogy a helyi lakos a Magyar Polgári Párt (MPP) helyi tanácsosainak biztatására tiltakozott ilyen formában a tanácsülésen. Erre reagálva a férfi azt válaszolta: ő forradalmár volt 89-ben, sohasem hagyta magát manipulálni.

A magyar többségű Bihar község helyi tanácsában egyébként 8 RMDSZ-es, 2 MPP-és és két EMNP-és tanácsos tevékenykedik, ugyanakkor mandátumot nyert egy tanácsos a Dan Diaconescu-féle Néppát színeiben is.  

Fotó: Bihon.ro 

Hirdetés