Meghalt a Szeben megyei repülőgép-baleset egyik túlélője

A 46 éves Corneliu-Gabriel Titiana a lezuhant Puma típusú harci helikopter pilótája volt.
Hirdetés

A pilótát a bukaresti égési sérülteket is ellátó plasztikai sebészeti klinikán kezelték, ahol több sebészeti beavatkozással próbálták megmenteni az életét. Adrian Stănculea, az egészségügyi intézet szóvivője a Mediafaxnak elmondta: pénteken egy trachea kanült helyeztek el a beteg légcsövében, és újabb bőrátültetést hajtottak végre a harmadfokú égéseket szenvedett páciens combjain, de sajnos nem tudták megmenteni az életét. A kórházban továbbra is ápolják a repülőgép-baleset utolsó túlélőjét, Valentin Borát, akinek az állapota javulóban van.

A Szeben megyei Almakerék közelében november 21-én történt baleset miatt gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult bűnvádi eljárás. A román légierő IAR 330 Puma típusú helikoptere egy erdős területen zuhant le tíz emberrel a fedélzetén. A tíz utasból nyolc életét vesztette. 

A belügyminisztérium közleménye szerint kedden, december 9-én az ország összes katonai bázisán megemlékeznek a 46 éves Corneliu-Gabriel Titianáról, illetve a többi áldozatról.

Hirdetés