Rendőrkézre került Kerekes Gábor Németországban

Őrizetbe vették a német hatóságok a körözés alatt álló Kerekes Gábort, a stratégiai privatizációk ügyének egyik vádlottját, az RMDSZ volt gazdasági alelnökét.
Hirdetés

A legfelsőbb bíróság másfél hónappal ezelőtt adott ki előzetes letartóztatási parancsot Kerekes Gábor volt államtitkár ellen, aki annak ellenére, hogy bírósági felügyelet alatt állt, elhagyta az országot, és nem jelent meg a tárgyaláson. A hatóságok tudták, hogy hol keressék Kerekest, ugyanis előzőleg e-mailen keresztül értesítette őket arról, hogy Németországba utazott.

Ügyvédje azzal védekezett, hogy Kerekes nem ismerte a bírósági felügyelet feltételeit, és sürgősen el kellett utaznia beteg szüleihez Németországba.

Kerekes ellen még 2009-ben emeltek vádat, amikor Nagy Zsolt és Codruţ Şereş volt miniszterek ellen is. Alapfokon öt év börtönbüntetésre ítélték. Az ügyészek szerint a vádlottak 2006 májusától kezdődően másfél évig nemzetközi bűnszövetkezetet működtettek, mely révén megkárosították az államot. Hozzájárultak az Electrica Muntenia Sud privatizációjához, a Petrom-részvények nyolc százalékának értékesítéséhez, a bukaresti Romaero Rt. és a craiovai Avioane Rt. átszervezéséhez, valamint az Országos Rádiókommunikációs Társaság, a Román Posta és a Romtelecom egy részének privatizációjához, melyekből hasznot húztak. 

A következő kihallgatás időpontját a legfelsőbb bíróság december 8-ra tűzte ki

Fotó: Facebook

Hirdetés