Nem kell a szentgyörgyieknek a szélsőséges Új Jobboldal

Attól még ott lesz, és tüntet a magyarok ellen. De nem kell felülni a provokációnak.
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyiek nem örülnek annak, hogy az Új Jobboldal nevű szélsőjobboldali ifjúsági szervezet ismét felvonulna a megyeszékhelyen december elsején – jelentette ki Bedő Zoltán. Az EMNP sepsiszéki szervezetének elnöke arra kérte a háromszéki magyar fiatalokat és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) képviselőit, hogy semmiképp ne válaszoljanak a román szélsőségesek provokációira.

A néppárt politikusa szerint a románok randalírozása a rendfenntartók hallgatólagos beleegyezésével történik, ezért arra kéri a fiatalokat, hogy maradjanak otthon, mivel úgy véli, az ellentüntetés „nem szolgálja a magyar közösség javát, és hagyni kell a románokat ünnepelni”. „Azt szeretnénk, ha más időpontot határoznának meg az ország nemzeti ünnepeként. December elsején nem csatlakozhatunk hozzájuk, de nem is akadályozzuk őket az ünneplésben” – mondta Bedő.

Mint kiderült, a sepsiszentgyörgyi románok sem látják szívesen az Új Jobboldal  képviselőit a városban. „Nem hívta őket senki, tehát ne jöjjenek” – szögezte le Mădălin Guruianu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) sepsiszentgyörgyi elnöke.

 

Hirdetés