Lesz-e valaha kerülőútja Szatmárnak?

Kampány idején rendszerint felmerül ez a kérdés, de az ígéretek ellenére nagyon messze még a magvalósítás. Főleg, ha ilyen tempóban haladnak.
Hirdetés

„Jövő héten végre kiírjuk a Szatmárnémetit elkerülő út, valamint a hozzá tartozó harmadik Szamos-híd közbeszerzési licitjét. A megvalósíthatósági tanulmány már elkészült és a pénzt is elkülönítettük” – ezt a kijelentést Victor Ponta miniszterelnök idén májusban tette Szatmárnémetiben. Az államelnöki kampányban néhány hónappal később ismét elmondta ugyanezt – emlékeztet a Szatmár.ro hírportál. Ehhez képest az Országos Útügyi Vállalat (CNADNR) csak

szeptember végén írta ki a licitet és azóta kétszer is elhalasztotta a versenytárgyalás lezárását.

A jelenlegi állás szerint december 9-én zárják le a licitet. A legfőbb kérdés azonban az, hogy lesz-e finanszírozás. Ugyanis a szerződést a kivitelezővel csak akkor írhatják alá, amikor erre pénze lesz a CNADNR-nek.

Nits János urbanisztikai szakember, városi tanácsos a Szatmár.ro-nak elmondta: „amennyiben a kormány a 2015-ös esztendő költségvetésébe bele foglalja legalább a terv elkészítésének, valamint a kisajátítási folyamat lezárásának költségeit, akkor és csakis akkor beszélhetünk igazi előrelépésről”. Megjegyezte: valószínűleg még a 2016-os választásokkor is ezzel fognak kampányolni a politikusok. 

Fotó: cjsm.ro

 

Hirdetés