Szakít az RMDSZ Frunda Györggyel

Nemrég Verestóy Attila szenátor került ki az RMDSZ elnökének bizalmi köréből, most Frunda Györgytől határolódik el a szövetség főtitkára. Igaz, csak a Facebookon. Mit reagált erre Frunda?
Hirdetés

A Victor Ponta mellett kampányoló Frunda György legutóbbi nyilatkozata (miszerint a magyarokat senki nem kérdezte az RMDSZ kormányon maradásáról) verhette ki a biztosítékot Kovács Péternél. Az RMDSZ főtitkára ugyanis egy ezzel foglalkozó cikk kíséretében posztolta a következőket: „Frunda György évek óta nem képviseli az RMDSZ állaspontját. A kampányban és a napokban tett nyilatkozataival nem tudunk azonosulni. Frunda jelenleg a miniszterelnök tiszteletbeli tanácsosa, az RMDSZ-ben nem tölt be tisztséget.” Azt pedig már tapasztalatból tudjuk, hogy ha Kovács Péter valamit kiír a Facebookra, az nem lehet véletlen. 

Frunda György az RMDSZ egyik alapító atyja, volt már parlamenti képviselő, szenátor, államfőjelölt pedig kétszer is a tulipán színeiben.

Frissítés!

A maszol.ro megkeresésére mind Kovács Péter, mind Frunda György kifejtette véleményét. A főtitkár elmondta: sokan ismerik Frundát, és kijelentéseit az RMDSZ álláspontjaként kezelik. Frunda ártott azzal a nyilatkozatával, miszerint senki nem kérdezte meg a magyarokat, hogy az RMDSZ kormányozzon-e vagy sem – vélekedett a főtitkár. Frunda szerint azonban csak akkor jentett volna problémát Ponta melletti kampánya, ha az RMDSZ Klaus Johannis mellé állt volna a második forduló előtt. Úgy vélekedett, hogy az RMDSZ jelenlegi vezetősége nem tud kommunikálni, nem tudja meggyőzni a tömegeket, amikor fontos ügyekben döntést kell hozni. „Tudtommal én még a Szövetségi Képviselők Tanácsának a tagja vagyok, elmondtam a véleményemet. Hogyan engedi meg magának a főtitkár, hogy azt mondja: az RMDSZ bármelyik tagjának a véleménye nem az RMDSZ-é. Kovács Péter tanulhatna a régi politikusoktól” – idézte a Maszol.ro Frunda Györgyöt. 

Fotó: rmdsz.ro

Hirdetés