Ponta: most egy darabig be kell fognunk a szánkat

Továbbra is miniszterelnök maradna, de módosítaná a PSD pályáját.
Hirdetés

Victor Ponta nem mond le sem a kormányfői tisztségről, sem a PSD-elnökségről. Az elnökválasztáson alulmaradt Ponta hétfő délután, rövid sajtótájékoztatón lépett először a nyilvánosság elé azóta, hogy vasárnap este elismerte vereségét.

„Amíg a koalíció támogat,

maradok a miniszterelnöki tisztségben”

– mondta. Szerinte a Keresztény-liberális Unió (ACL) egyelőre nem rendelkezik olyan csapattal, amely képes lenne kormányozni az országot.

„Folytatni kívánom a kormányzást a PSD, az UNPR, a PC, az RMDSZ és a PLR támogatásával” – mondta.

Ponta szerint mielőbb el kell fogadni a jövő évi költségvetést, de nem lesz adóemelés, az egységes adókulcs sem változik,

„mindenki nyugodjon meg”.

A kormányfő azt is elmondta: a koalíció kedden megszavazza a parlamentben a sokat vitatott amnesztiatörvény elutasítását.

Hirdetés

Új törvényes keretre és szervezési módszerekre van szükség a külföldön élő román állampolgárok szavazásának biztosítására.

A PSD egységét meg kell tartani, akár annak árán is, hogy a párt a személyes érdekeiket előtérbe helyező politikusok útja elválik egymástól. „A PSD egy nagyon erős negatív üzenetet kapott az emberektől, most

egy darabig mindannyian hallgatnunk kell” – mondta.

Victor Ponta arról is beszélt, hogy a következő hetekben Liviu Dragneával közösen megvizsgálják, hogyan módosítsák a PSD pályáját abba az irányba, amely megfelel az emberek elvárásainak.

A sajtótájékoztatón jelen levő koalíciós pártok vezetői jelezték: támogatják Victor Pontát a kormányfői tisztségben.

Hirdetés