EMNP: Erdély nyerte a vasárnapi elnökválasztást

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) történelmi jelentőségűnek tartja, hogy az 1989-es rendszerváltás óta először lehet erdélyi elnöke Romániának.
Hirdetés

A Toró T. Tibor elnök által aláírt közleményben a Néppárt gratulál Klaus Johannis győzelméhez, amely egyben „az öntudatra ébredt civil társadalom fölényes győzelme a hazug és korrupt bukaresti pártokrácia felett”.

Toró szerint már az első forduló is egy új politikai korszak kezdetét jelezte, mely Románia normalizálódásához vezethet. Reményteljes, hogy a romániai fiatalok eddig soha nem tapasztalt mértékben hallatták hangjukat, ugyanakkor „üröm az örömben”, hogy az RMDSZ közvetetten távolmaradásra biztatta a magyar választópolgárokat, így Székelyföld sereghajtó lett a választási részvételben.

„Az Erdélyi Magyar Néppárt vezetősége bízik abban, hogy Klaus Johannis, a napi pártpolitikai csatározásokon felülemelkedve, minden romániai állampolgár államelnöke lesz, és beváltja a hozzá fűzött reményeket” – írja Toró, aki bízik abban, hogy Johannis meghozhatja a társadalmi békét és az áttörést a román-magyar viszony normalizálásában.

Hirdetés