Amit szabad Moldvának, nem szabad a Székelyföldnek?

Számon kérik Victor Pontán, hogy Moldva zászlójával pózol, a székely lobogót pedig valósággal üldözi pártja.
Hirdetés

A kettős mérce ellen tiltakozva osztották meg a háromszéki politikusok a Facebookon azt a fotót, amelyen Victor Ponta miniszterelnök-államfőjelölt a történelmi Moldva címerével díszített vörös zászlót tart a kezében. A fotót elsőként Sabin Gherman kolozsvári újságíró tette fel idővonalára válaszul egy Temesváron élő iaşi-i hölgy felháborodására, aki egy korábbi bejegyzésében érthetetlennek tarotta, hogy egyesek miért a Bánság zászlóját lobogtatják.

Ha Moldvában szabad, Bánságban és Erdélyben miért nem lehet? Székelyföldön? Máramarosban?” – teszi fel a kérdést Sabin Gherman, aki arra szólítja fel követőit, osszák meg a fényképet, hogy legyen végre érthető, „a regionális identitás nem szeparatizmus, hanem egy kincs”.

A magyarok körében igen népszerű újságíró felhívására válaszolva Tamás Sándor, a Kovászna megyei közgyűlés elnöke és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere is megosztotta a fotót. „Reméljük, a miniszterelnök ugyanígy pózol majd a székely zászlóval is, hiszen ha Moldvának lehet zászlója, akkor Székelyföldnek miért ne lehetne? Osszuk meg ezt a képet, így tiltakozzunk a kettős mérce ellen” – olvasható Antal oldalán.
 

Hirdetés