Újra papokkal találkozott a PSD Szatmár megyei elnöke

Mircea Govor nagyon meg akarja nyerni Szatmár megyét Pontának: alig egy nappal a titkos felvétel kiszivárgása és a DNA ellene zajló nyomozásának elindítása után titkos találkozót hívott össze a papokkal.
Hirdetés

A találkozóra Szatmárnémeti egyik éttermében került sor kedd este, 19 órától egy nappal azután, hogy nyilvánosságra került egy hangfelvétel, melyen a PSD megyei elnöke a pátriárkára hivatkozva utasította a papokat: győzzék meg híveiket, Victor Pontára szavazzanak. A találkozón az Adevărul szerint a kiszivárgott hangfelvételről esett szó, továbbá azokról az interneten megjelent felvételeről is tárgyaltak, melyen Iustin Sigheteanul püspök, illetve a krasznacégényi ortodox kolostor papja látható, amint arra buzdítják híveiket és a papokat, hogy egy ortodoxra szavazzanak.

Az étterem egyik alkalmazottja erősítette meg az Adevărulnak, hogy a találkozóra sor került, Mircea Govor ennek ellenére tagadja, hogy tárgyalt a papokkal. Állítása szerint egész este a PSD irodájában tartózkodott, ahol a Ponta és Johannis közötti élő vitát követte figyelemmel.

Govor ellen egyébként a DNA is vizsgálatot indított a hangfelvétel miatt, hivatali visszaélés gyanújával.

Fotó: Adevărul 

Hirdetés