RMDSZ: nem küldünk, sohasem küldtünk aktivistákat a templomokba

A Szatmár megyei RMDSZ elhatárolódik a PSD gyűlésén elhangzottaktól és tagadja, hogy megállapodás lenne a két politikai szervezet között az elnökválasztás második fordulóját illetően.
Hirdetés

Pataki Csaba Szatmár megyei RMDSZ-elnök a Szatmári Friss Újság megkeresésére elmondta: Mircea Govor valótlanságokat állít a kiszivárgott hangfelvételen. Szerinte a felvétel önmagában is ellentmondásos, hiszen míg az egyik pillanatban az RMDSZ támogatásáról beszél a PSD-elnök, addig a következő pillanatban már arról szól, hogy meg kell figyeltetni a Szövetséget, mert nem bízik meg az embereiben. „Ettől az 50-es évekbeli pártsejteknek a működésére hasonlító stílustól mi teljesen elhatárolódunk” — fogalmazott Pataki Csaba.

Az RMDSZ vezetője elismerte: szinte napi szinten tárgyalnak minden politikai erővel, így a PSD-vel is, mivel ha a magyarság érdekeit szolgálják, akkor nem fintoroghatnak, hogy kivel állnak szóba, kivel nem. Ugyanakkor hangsúlyozta: sohasem használták azokat a törvényesség határát súroló mozgósítási módszereket, amelyekről Govor beszél a felvételen.

A Szatmár megyei RMDSZ egy állásfoglalást is kibocsátott az üggyel kapcsolatosan, melyben leszögezik: az RMDSZ elsődleges fontosságúnak tartja a választások tisztaságát, ezért sem eddig, sem most nem küldenek aktivistákat a templomokba. 

„Mi követjük azt, amit a Szövetségi Állandó Tanács határozott, és azt javasoljuk szavazóinknak is, hogy ebben a minket nehéz helyzet elé állító, második fordulóban éljenek szavazati jogukkal és döntsenek belátásuk szerint” – fogalmaznak.  

Hirdetés