Az EMNP is ringbe száll a Kolozs megyei tanács elnöki székéért

A törvény értelmében november 30. és január 18. között a kormánynak előrehozott választásokat kell kiírnia a bekasznizott Uioreanu helyére.
Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kolozs megyei szervezetének elnöke, Soós Sándor egy keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a párt jelöltet állít a Kolozs megyei önkormányzat elnöki tisztségére kiírt időközi választáson. Soós Sándor kijelentette, az államelnök-választás kampánya szervezettebbé tette a pártot, amely Kolozs megye számos településén jó eredményeket ért el.

Kolozs megyében azt követően üresedett meg a megyei önkormányzat elnöki tisztsége, hogy május végén korrupció gyanújával őrizetbe vették Horea Uioreanut, a testület liberális elnökét. A kormányt képviselő prefektus Uioreanu lemondása után október 6-án nyilvánította megüresedettnek a tanácselnöki tisztséget.

Amint az EMNP emlékeztetett, a törvény értelmében a kormánynak november 30. és január 18. között kell időközi választást kiírnia Kolozs megyében. Romániában ugyanis a megyei önkormányzati elnököket a megye polgárai közvetlenül választják.  

Hirdetés